vaasan jaakkoo kuvabanneri

Yleishyödyllinen Vaasan Jaakoon Säätiö jakoi kolme stipendiä Vaasan itsenäisyyspäivän juhlassa kaupungintalon juhlasalissa maanantaina.

Kuula-opiston lahjakkaat opiskelijat Ekaterina Bolotova, 17, ja Veeti Luoma, 20, saivat kannustusstipendit.

Pietarissa syntynyt ja kolmen kuukauden ikäisenä vanhempiensa mukana Vaasaan muuttanut Ekaterina opiskelee pianonsoittoa Anton Ylikallion johdolla. Hän opiskelee myös Vasa Övningskolan lukiossa. Ekaterina toivoo löytävänä tulevaisuudessa ammatin musiikin parista.

Kurikkalaislähtöinen baritoni Veeti Luoma, 20, opiskelee laulua Katariina Korkmanin johdolla. Musiikin harrastuksen rinnalla hän on aloittanut kauppatieteiden opinnot Vaasan yliopistossa tänä syksynä.
Veeti sanoo haluavansa hankkia kunnon pohjakoulutuksen, koska se varmistaa osaltaan solistina laulamisen.

Kolmannen apurahan vastaanotti tunnustettu vaasalainen graafikko Jouko Keto, 59, jolla on monikymmenvuotinen kokemus monipuolisena kuvataiteilijana, valokuvaajana ja kirjantekijänä. Hän ollut mm. toteuttamassa taittajana noin neljääkymmentä kirjaa, joista useimmat liittyvät tavalla tai toisella Vaasan alueeseen. Keto on myös piirtänyt ja toteuttanut useimmat kaupungin luontopolkujen, puistojen, museoiden ja Vanhan Vaasan raunioalueen opastauluista.

Vaasan Jaakoon Säätiö vaalii nimihenkilönsä kirjailija, päätoimittaja, valtiopäivämies Jaakko Oskari Ikolan eli Vaasan Jaakoon henkistä perintöä myöntämällä vuosittain kannustusstipendejä lahjakkaille ja lupaaville nuorille, jo kannuksensa hankkineille kulttuurielämän vaikuttajille sekä tukemalla muuta ansioitunutta kulttuuritoimintaa Vaasan alueella.

Graafikko Jouko Keto on ansioitunut kuvataiteilija, valokuvaaja ja kirjantekijä. -Kuva Seppo Nurmi

 

 

Baritoni Veeti Luoma ja pianisti Ekaterina Botolova ovat Kuula-opiston lahjakkaita opiskelijoita. -Kuva Seppo Nurmi

 

 

 

Vaasan kaupungintalon itsenäisyyspäivän juhlassa Vaasan Jaakoon Säätiön stipendit saivat Veeti Luoma, Ekaterina Bolotova ja Jouko Keto. Apurahat ja kunniakirjat luovutti säätiön puheenjohtaja Seppo Nurmi (oik.).