vaasan jaakkoo kuvabanneri

Vaasan Jaakoon Säätiön hallitus on päättänyt osallistua Vaasan yliopiston varainhankintakampanjaan. Nyt lahjoitettu summa on 10 000 euroa.

-Meillä on vakaa usko siihen, että osallistuminen yliopiston varainhankintakampanjaan tukee osaltaan kaikkien pohjalaisten ja erityisesti alueen yritystoiminnan menestymisen edellytyksiä, sanoo säätiön puheenjohtaja Seppo Nurmi.

Vaasan Jaakoon Säätiö vaalii nimihenkilönsä Vaasan Jaakoon eli päätoimittaja, kirjailija, valtiopäivämies Jaakko Oskari Ikolan henkistä perintöä tukemalla kulttuuria ja tiedettä laaja-alaisesti sekä kannustamalla nuoria, osaavia henkilöitä.
Nurmen mukaan säätiön on osallistunut myös aikaisemmin Vaasan yliopiston pääomittamiseen.

Yliopiston tavoitteena on kerätä 5 - 7 miljoonaa euroa yksityistä rahoitusta vastinrahaohjelmaan, jossa jokaista lahjoitettua euroa vastaan valtio antaa 2,5 euroa.

Tutkimustoiminnasta vastaava vararehtori Minna Martikainen muistuttaa siitä, että Vaasan yliopiston varainhankintakampanja on rakennettu tukemaan nykyistä strategiaa, jossa tavoitteena on olla kansainvälisesti tunnettu tiedeyliopisto vuoteen 2030 mennessä.
 -Toisin sanoen koulutamme tulevaisuuden tekijöitä ja toisaalta teemme merkityksellistä tutkimusta, jolla voidaan vastata globaaleihin haasteisiin, Minna Martikainen selvittää.

Lahjakirjan otti vastaan yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori Minna Martikainen säätiön puheenjohtajalta Seppo Nurmelta (vas.) ja asiamies Martti Koskelta (oik.).