vaasan jaakkoo kuvabanneri

Kirjailija, päätoimittaja Jaakko Oskari Ikolan eli Vaasan Jaakoon henkistä perintöä vaaliva Vaasan Jaakoon Säätiö jakaa vuosittain kannustusapurahoja vaasalaisille taiteentekijöille.

Nyt minulla on kunnia kutsua tänne eteen diplomi-oopperalaulaja Katariina Korkman ja Korsukuoron edustajana taiteellinen johtaja Reino Peltoharju.
Essenin taideyliopistosta valmistunut Katariina Korkman on monipuolinen ja laaja-alainen musiikkivaikuttaja, joka on luonut kansainvälisen uran oopperalaulajana, eri orkestereiden solistina sekä lied-laulajana. Hänet tunnetaan Vaasan alueella myös arvostettuna kuoronjohtajana, kuoron äänenmuodostajana, musiikkipedagogina sekä seurakunnan a-kanttorina, mutta myös sanomalehti Pohjalaisen asiantuntevana säveltaiteen kriitikkona.

Diplomi-oopperalaulaja sai toisen Vaasan Jaakoon Säätiön taiteilija-apurahoista

Maineikkaan Korsukuoron juuret ulottuvat aina vuoteen 1941, jolloin vaasalaisia ja maakunnan miehiä kokoontuivat Palosaaren koululle, jossa perustettiin Kev. psto 13. Mukana oli mm. Korsukuoron perustaja Urho Bäckman.

Sodan aikana laulajista ja soittajista koostuva ryhmä toimi rintamalla viihdytyskiertueena nimellä ”outoa kolinaa 4711”. Sodan jälkeen ryhmä jatkoi laulu- ja soittoharrastustaan ja kun mukaan tuli lisää rintamamiehiä, nimi päätettiin muuttaa Korsukuoroksi.

Urho Bäckman johti kuoroa vuoteen 2002, ja sen jälkeen johtoon tuli Reino Peltoharju. Viimeiselle kuorossa mukana olleelle sotaveteraanille lauloi kuluvan vuoden kesäkuussa.

Toinen stipendi myönnettiin maineikkaalle ja arvostetulle Korsukuorolle